<nobr id="pfbjz"></nobr>

        <sub id="pfbjz"><font id="pfbjz"><menuitem id="pfbjz"></menuitem></font></sub><output id="pfbjz"><font id="pfbjz"><del id="pfbjz"></del></font></output>
        <thead id="pfbjz"><progress id="pfbjz"><font id="pfbjz"></font></progress></thead>

            <dfn id="pfbjz"><form id="pfbjz"><progress id="pfbjz"></progress></form></dfn>

            <thead id="pfbjz"><dfn id="pfbjz"></dfn></thead>
            <pre id="pfbjz"><big id="pfbjz"><noframes id="pfbjz"><sub id="pfbjz"><form id="pfbjz"></form></sub>

            網站地圖關于我們

            查看相冊 View Gallery
            白馬澗休閑餐吧坐落于蘇州白馬澗龍池景區。景區整體占地7平方公里,是蘇州高新區的生態“綠肺”,作為蘇州少有的“山區”,景區內的湖光山色尤其秀麗多姿。項目南臨龍池,北接鳳潭,我們希望能夠借此創造一個觀景建筑,將自然風光引入休閑體驗中。

            Baimajian Recreation Bar is located in The Scenic Spot of Dragon Pond, Baimajian in Suzhou. The scenic spot covers an area of 7 square kilometers and is the ecological "green lung" of Suzhou High-tech Zone. The lakes and mountains in the scenic spot are particularly beautiful and colorful. The project is adjacent to Longchi lake in the south and Fengtan lake in the north. We wanted to create a landscape building that would bring natural scenery into the building.

            ▼湖邊遠看,view from lake © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第1張圖片

            本次設計為建筑改造,其一大難點就是原結構與新功能空間要求的矛盾。原建筑為坡屋頂木結構嫁接混凝土框架的臨時建筑,原建筑外形比例及材質不符合品牌簡約年輕化的調性。并且,原建筑原始結構復雜,由于使用規范無法對其結構進行拆除或改動。方案經過了數輪的推敲,最終,在完全保留原有結構與墻體的情況下,設計師打造了一個具有標識性、獨特的休閑餐吧。

            The design is a renovation project, one of the major difficulties is the contradiction between the original structure and the new functional space requirements. The original site is a temporary building with pitched roof and wooden structure. The shape proportion and material of the original building do not conform to the simple and young tonality of the brand. Moreover, the original structure of the original building is complex and it is impossible to change its interior. After several rounds of deliberation, we finally created an iconic and unique online celebrity cafe while preserving the original structure and walls.

            ▼建筑原狀,original building © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第2張圖片

            為了與原有建筑的坡屋頂形式有所呼應,并延續品牌一貫的坡頂白墻的設計元素。設計師用純凈的白色方盒子外殼將原有的建筑包裹在內部,立面以坡屋頂形式的窗洞向內延伸,將原有建筑與外部方盒子相連接。

            In order to echo the pitched roof form of the original building, and continue the design elements of LIM Coffee's sloped white walls. The original wooden house is encased in a pure white square box shell. The facade is extended inwards by window openings in the form of pitched roofs, connecting the original building to the square box outside.

            ▼白馬澗改造步驟,Renovation step diagram © 平介設計
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第3張圖片

            ▼入口視角,entrance © 徐英達

            白馬澗龍池景區休閑餐吧第4張圖片

            采用這樣的手法,一方面,使外部新建的立面表皮與原始結構脫開不影響原有結構,創造出表皮與原建筑之間的半私密天井;另一方面則以建筑體量削減法的方式,運用屋型開窗形式延續坡頂元素,增添建筑的趣味性。

            白色、純凈的立面投射出棧道兩側斑駁婆娑的樹影,整棟建筑與自然融為一體。

            Adopting this approach, on the one hand, the newly built external facade structure is separated from the original structure to ensure the safety of the structure; On the other hand, different from the conventional, the use of house-shaped windowing forms to continue the sloping roof elements and add interest to the building.
            The white and pure facade casts the shadows of the trees on both sides of the walkway. The whole building blends in with nature.

            ▼外立面光影,shadows on facade &外立面夜景night view facade © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第5張圖片

            白馬澗龍池景區休閑餐吧第6張圖片

            穿過遠處山澗棧橋,與對面純白色的建筑遙望,建筑主體隱匿于山林樹木之間,只一角露出林外,舊有建筑以全新的姿態與面貌盈盈佇立,仿似訴說自己前世與今生的故事。

            Through the trestle bridge, we can see the pure white buildings on the opposite side. The main body of the building is hidden in the mountains and trees and only one corner is exposed outside the forest. The old buildings stand with new posture and appearance, as if telling their previous and present life stories.

            ▼山路鳥瞰,view from mountain © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第7張圖片

            ▼湖邊鳥瞰,view from lake © 徐英達

            白馬澗龍池景區休閑餐吧第8張圖片

            新建的外立面以鋼結構框架與水泥纖維板組合搭建,局部新建外墻與內部原始墻體圍合形成內庭院,引入自然光線。

            The new facade is made of steel frame and cement fiberboard. Partially newly built external walls are enclosed with the original internal walls to form an internal courtyard and introduce natural light.

            ▼新建外墻與原始墻體圍合形成內庭院,courtyard © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第9張圖片

            原景區建筑共計三層。改造后,地下層的主要功能為后勤區,一層為入口與包廂區,二層為開放餐飲區。三層建筑平面通過旋轉樓梯連接起來。

            The original scenic building has three floors. After the transformation, the main function of the underground floor is the logistics area, the first floor is the entrance and balcony area, and the second floor is the open dining area. The three floors are connected by a spiral staircase.

            ▼剖透視,perspective section © 平介設計
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第10張圖片

            室內原始結構復雜,梁柱布置緊密,對內部空間的處理影響很大。設計師用傘狀圓柱對原有密集的方柱進行包裹;天花以不規則圓形分割,打破原有屋頂的沉悶。

            The original interior structure is complex. The arrangement of beams and pillars is close, which has a great influence on the processing of internal space. The dense square pillars were wrapped with umbrella-shaped columns. Smallpox breaks up with irregular circle to break the dreariness of the original roof.

            ▼一層吧臺,1st floor bar © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第11張圖片

            ▼建筑通過旋轉樓梯連接起來 © 徐英達

            白馬澗龍池景區休閑餐吧第12張圖片

            室內的傘柱如樹干拔地而起,屋頂的“樹冠”向四周延展,與室外棧道兩旁的樹木形成形態上的呼應。使用者在室內游走,仿佛行走于純凈的白色“森林”之中。

            The indoor umbrella pillar rises like a tree trunk and the "canopy" of the roof extends in all directions, forming morphological echoes with the trees on both sides of the outdoor walkway. Users walk in the interior, as if walking in a pure white "forest".

            ▼二層看向湖面,view at 2nd floor © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第13張圖片

            ▼二層看向窗外,view at 2nd floor © 徐英達

            白馬澗龍池景區休閑餐吧第14張圖片

            地下一層整體可分為三個功能區域:倉庫、衛生間及廚房。衛生間作為顧客與后勤人員都需便捷到達的區域與旋轉樓梯一起,被設置在了中部位置。倉庫與廚房被分置左右。

            地面一層是顧客進入咖啡廳的區域。在平面功能排布上,設置了前臺、入口大廳與包廂。前臺與入口大廳設置在平面的東側,而兩個包廂設置在了較為安靜的西側。兩個包廂一南一北,透過外窗,各可欣賞到龍池和鳳潭的不同風光。

            兩個由新建外墻與原始墻體圍合成的內庭院,分別被設置在了大廳區和南向的包間內。由此,一層平面不僅有景區內外向、開放的自然景觀,同時也有較為內向、私密的人造景觀。

            The ground floor can be divided into three functional areas: storage, bathroom and kitchen. The toilet is located in the middle of the building, along with a spiral staircase, as an accessible area for both customers and support staff. The warehouse is separated from the kitchen.
            The ground floor is the area where customers enter the cafe. In the plane function layout, the front desk, entrance hall and box are set up. The front desk and entrance hall are set on the east side of the plan, while the two boxes are set on the quiet west side. The two boxes, one in the south and the other in the north, can enjoy different views of Dragon Pond and Fengtan through the outer window.
            Two inner courtyards surrounded by new and original walls are set in the lobby area and the south facing private rooms. Therefore, the first-floor plane not only has the scenic area to the outside and open natural landscape, but also more introverted and private man-made landscape.

            ▼一層面向景區開放的自然景觀,open natural landscape © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第15張圖片

            地面二層根據原建筑平面,在保留結構柱網的前提下,設置為開放餐飲區。開放式的平面設置,保證了未來空間使用的靈活性。旋轉樓梯位于餐區東側,保證了用餐區平面的完整性。

            在湖光山色一應俱全的風水寶地,如何提供給參與者舒適的享受與交流空間?如何平衡各項要素的關系?都顯得尤為重要。白馬澗休閑餐吧追求簡約而又富有青春活力,改建建筑沿用LIM咖啡一貫的檢閱白色要素,用屋頂形開窗形式巧妙保留原有建筑坡屋頂形式。遠觀隱匿于山林之中,近觀融匯于樹影之內。一抹露出的純白色與周圍對比鮮明、奪人眼球。山林間樹木林立,建筑內白色森林傘狀圓柱拔地而起,建筑將為白馬澗龍池景區帶來年輕的活力與美妙的休閑體驗空間。

            According to the original building plan, the second floor of the ground is set as an open dining area on the premise of retaining the structural column network. The open plane setting ensures the flexibility of future space use. The spiral staircase is located on the east side of the dining area to ensure the integrity of the plan of the dining area.
            How to provide comfortable space for participants to enjoy and communicate in the fengshui treasure land with all the lakes and mountains? How to balance the relationship between various elements? Are of great importance. LIM coffee is simple and youthful. LIM coffee's white design elements are used in the renovation, while the roof form of Windows cleverly preserves the pitched roof form of the original building. Far view hidden in the mountains, close view in the shadow of the trees. A touch of pure white exposed and the surrounding contrast, eye-catching. Trees stand in forest and white forest umbrella columns rise from the ground inside the building. LIM Coffee will bring youthful vitality and a wonderful space for communication to the Baima Jian Longchi Scenic area in Suzhou.

            ▼木棧道視角,view from plank road © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第16張圖片

            ▼南立面,south facade © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第17張圖片

            ▼西立面,west facade © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第18張圖片

            ▼西立面棧道視角,west facade © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第19張圖片

            ▼湖邊雪景,view from lake © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第20張圖片

            ▼雪景,snow view © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第21張圖片

            ▼二層看向棧道,view at 2nd floor © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第22張圖片

            ▼二樓室內一覽 © 徐英達
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第23張圖片

            ▼負一層平面,b1 plan © 平介設計
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第24張圖片

            ▼一層平面圖,1f plan © 平介設計
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第25張圖片

            ▼二層平面圖,2f plan © 平介設計
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第26張圖片

            ▼白馬澗爆炸軸測,Exploded Axonomatric © 平介設計
            白馬澗龍池景區休閑餐吧第27張圖片

            ▼模型,model photo © 平介設計

            白馬澗龍池景區休閑餐吧第28張圖片

            項目信息        
            項目名稱:白馬澗龍池景區休閑餐吧
            建筑事務所/公司/機構/單位:平介設計
            項目完成年份:2022
            建筑面積:400㎡
            項目地址:中國江蘇省蘇州市白馬澗景區
            攝影版權:徐英達           
            設計團隊:楊波,葉雯恰,吳子君,肖明峰,肖湘東,楊楠,茍永琮,孫嘉怡
            委托方:蘇州白馬澗龍池風景區,LIM咖啡
            結構設計:上海衡泰建筑設計咨詢有限公司
            施工方:橫平豎直(蘇州)建筑裝飾工程設計有限公司

            Information of the project
            Projects: Baimajian Recreation Bar
            Architect: Parallect-design
            Year: 2022
            Area: 400㎡
            Site: Baima Jian Scenic Spot, Suzhou , Jiangsu Province, China
            Copyright of photography: Yingda Xu
            Design team members: Bo Yang, Wenqia Ye, Zijun Wu, Mingfeng Xiao, Xiangdong Xiao, Nan Yang, Yongcong Gou, Jiayi Sun
            Customer: Baima Jian Scenic Spot, Suzhou, LIM Cafe
            Structural design: Shanghai Hengtai Architecture Design
            Construction Team: Hengpingshuzhi(Suzhou)Architectural Decoration Engineering Co., LTD


            來源:本文由平介設計提供稿件,所有著作權歸屬平介設計所有。

            【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

            專于設計,筑就未來

            無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

            投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

            掃描二維碼即可訂閱『專筑

            微信號:iarch-cn

            登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

             匿名

            沒有了...
            評論加載中,請稍后!

            建筑 (12233 articles)


            餐飲建筑 (78 articles)


            餐吧 (5 articles)


            中國 (2608 articles)


            江蘇 (80 articles)


            平介設計 (24 articles)



            国产精品国产三级国产专不?

                  <nobr id="pfbjz"></nobr>

                  <sub id="pfbjz"><font id="pfbjz"><menuitem id="pfbjz"></menuitem></font></sub><output id="pfbjz"><font id="pfbjz"><del id="pfbjz"></del></font></output>
                  <thead id="pfbjz"><progress id="pfbjz"><font id="pfbjz"></font></progress></thead>

                      <dfn id="pfbjz"><form id="pfbjz"><progress id="pfbjz"></progress></form></dfn>

                      <thead id="pfbjz"><dfn id="pfbjz"></dfn></thead>
                      <pre id="pfbjz"><big id="pfbjz"><noframes id="pfbjz"><sub id="pfbjz"><form id="pfbjz"></form></sub>